- fél bögre kristálycukor
- fél bögre rétesliszt
- 1 bögre finomliszt
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 bögre tej
- üveges magozott meggy fele
- őzgerinc forma kikenéséhez Rama margarin és kevés liszt
- pici fahéj és porcukor a tetejére
- tejszínhab
Az alapanyagokat mind egyszerre rakom bele a keverőtálba és jó csomómentesre elkeverem. Kivajazom, kilisztezem az őzgerinc formát és beleöntöm a tésztát, a meggyet rápakolom és előmelegített sütőben 180-200 fokon lehet sütni. Kb. 25-30 percet sütöm, de tűpróbát csinálok, hogy nehogy ragadjon a közepe. Amikor kihűlt kiborítom, a tetejét fahéjas porcukorral megszórom. Felszeletelem és lehet mellé még meggyet és tejszínhabot rakni. Nagyon könnyű és finom!
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés