2013. április 22., hétfő

Meggyes bögrés süti őzgerinc formában

Hozzávalók:
  • fél bögre kristálycukor
  • fél bögre rétesliszt
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 bögre tej
  • üveges magozott meggy fele
  • őzgerinc forma kikenéséhez Rama margarin és kevés liszt
  • pici fahéj és porcukor a tetejére
  • tejszínhab
Elkészítése:
Az alapanyagokat mind egyszerre rakom bele a keverőtálba és jó csomómentesre elkeverem. Kivajazom, kilisztezem az őzgerinc formát és beleöntöm a tésztát, a meggyet rápakolom és előmelegített sütőben 180-200 fokon lehet sütni. Kb. 25-30 percet sütöm, de tűpróbát csinálok, hogy nehogy ragadjon a közepe. Amikor kihűlt kiborítom, a tetejét fahéjas porcukorral megszórom. Felszeletelem és lehet mellé még meggyet és tejszínhabot rakni. Nagyon könnyű és finom!




1 megjegyzés: