2013. július 27., szombat

Fánk

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1 bögre tej
2 kanál kristálycukor
1 késhegynyi só
150 g tejföl
1/2 kg liszt
1 tojás

Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a tejfölt és egy késhegynyi sót. Jól összedolgozzuk és kelesztőtálban kb. félórát kelesztjük. Majd nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra és a legnagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Majd konyharuhával letakarjuk és még kb. negyedórát kelesztjük. Kelesztés után a fánkok közepét az ujjunkkal kiszúrjuk, vékonyítjuk. Végül olajban kisütjük, de nem túl forróban, mert akkor gyorsan megég. Közben forgatjuk, hogy szép egyenletesen süljön mindkét oldala.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése