2013. június 25., kedd

Sertéspörkölt szarvacska tésztával

Nincs is jobb egy jó szaftos sertéspörköltnél. Tésztákhoz, burgonyához, főzelékekhez készítem a család örömére :) Minél több a  vöröshagyma annál jobb, legalábbis szerintem. Ez egy lecsós változata a pörköltnek.

Hozzávalók:
5-6 fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb, vagy lapocka (a fotón láthatót sertéscombból készítettem el)
étolaj ízlés szerint, nem szoktam kimérni, annyit öntök rá,hogy a kockázott vöröshagymát ellepje, de ne ússzon benne.
ízlés szerint só, bors, fokhagyma,pirospaprika
fél üveg lecsó

Az elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd ráöntöm a kockára vágott sertéshúst és pirospaprikával megszórom, jól összekeverem, sózom, fűszerezem. Fedő alatt puhára főzöm. Amikor félig megfőtt, akkor hozzáöntöm a fél üveg lecsót és készre főzöm. A szarvacska tésztát sós vízben kifőzöm és tálalom.
  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése