Nincs is jobb egy jó szaftos sertéspörköltnél. Tésztákhoz, burgonyához, főzelékekhez készítem a család örömére :) Minél több a vöröshagyma annál jobb, legalábbis szerintem. Ez egy lecsós változata a pörköltnek.
Hozzávalók:
5-6 fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb, vagy lapocka (a fotón láthatót sertéscombból készítettem el)
étolaj ízlés szerint, nem szoktam kimérni, annyit öntök rá,hogy a kockázott vöröshagymát ellepje, de ne ússzon benne.
ízlés szerint só, bors, fokhagyma,pirospaprika
fél üveg lecsó
Az elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd ráöntöm a kockára vágott sertéshúst és pirospaprikával megszórom, jól összekeverem, sózom, fűszerezem. Fedő alatt puhára főzöm. Amikor félig megfőtt, akkor hozzáöntöm a fél üveg lecsót és készre főzöm. A szarvacska tésztát sós vízben kifőzöm és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése