Nagyon sokféle változatát láttam már, kaporral, tárkonnyal, de én így készítem:
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 üveg zöldbab
- 2-3 kk őrölt kömény
- 1 csapott kk vegeta
- 3 babérlevél
- 4 közepes fej hagyma
- 6 közepes szem burgonya
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- Elkészítés:
- A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
- Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk.
- Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a pirospaprikát, sózzuk és egy kevés vizet öntünk alá.
- Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús.
- Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a zöldségeket, burgonyát és a zöldbabot. Készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a tejfölt és pár percig még forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése