2013. június 25., kedd

Palócleves





Nagyon sokféle változatát láttam már, kaporral, tárkonnyal, de én így készítem:

Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 üveg zöldbab
  • 2-3 kk őrölt kömény
  • 1 csapott kk vegeta
  • 3 babérlevél
  • 4 közepes fej hagyma
  • 6 közepes szem burgonya
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • Elkészítés:
  • A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  • Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk.
  • Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a pirospaprikát, sózzuk és  egy kevés vizet öntünk alá.
  • Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús.
  • Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a zöldségeket, burgonyát és a zöldbabot. Készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a tejfölt és pár percig még forraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése