Burgonyás lángos
Régebben el sem tudtam képzelni, hogy én nekiálljak lángost sütni, most meg pikk-pakk, ha bármikor kedvem tartja könnyedén nekiállok:)
Hozzávalók:
500 gramm liszt
2-3 burgonya
ízlés szerint só
2-3 evőkanál tejföl
20 dkg élesztő
1 kanál cukor
1 bögre tej
étolaj a sütéshez
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatom a cukros langyos tejben. A burgonyát megfőzöm sós vízben kockára vágva, majd burgonyanyomón áttöröm. A lisztet, a burgonyát,a tejfölt hozzáadom a felfuttatott élesztőhöz és ízlés szerint sózom. Jól összedolgozom és kelesztőtálban félóra alatt a kétszeresére nő. Ezt követően kinyújtom és nagyobb korongokat vágok ki belőle, széthúzom és bő forró olajban, mély serpenyőben mindkét oldalát forgatva készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése