2013. július 31., szerda

Hamis bejgli






















  • 1 tojás
  • 30 dkg margarin
  • 1 bögre tej
  • 1 kanál cukor
  • 30 dkg dió,vagy mák
  • sárgabaracklekvár ízlés szerint
  • 2 dkg élesztő
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája

    Elkészítése:
    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A lisztet nem mérjük ki, hanem gyúrás közben adagoljuk hozzá, hogy egy nem ragadós, könnyű tésztát kapjunk.
    Hozzáadunk 10 dkg margarint, cipókra formázzuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük sárgabarack lekvárral, majd rászórjuk a darált diót,vagy a mákot. A végeit visszahajtjuk, majd feltekerjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése