- 1 tojás
- 30 dkg margarin
- 1 bögre tej
- 1 kanál cukor
- 30 dkg dió,vagy mák
- sárgabaracklekvár ízlés szerint
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg finomliszt
- 1 tojássárgája
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A lisztet nem mérjük ki, hanem gyúrás közben adagoljuk hozzá, hogy egy nem ragadós, könnyű tésztát kapjunk.
Hozzáadunk 10 dkg margarint, cipókra formázzuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük sárgabarack lekvárral, majd rászórjuk a darált diót,vagy a mákot. A végeit visszahajtjuk, majd feltekerjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.
2013. július 31., szerda
Hamis bejgli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése