2013. április 22., hétfő

Sonkás ruccolás pizza


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kg finomliszt
  • 1 kocka élesztő (5 dkg)
  • 1 pohár meleg tej
  • 1 tojás
  • 1 üveges paradicsomlé
  • 1-2 kiskanál cukor
  • 2 fej lilahagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 30-40 dkg sajt
  • 500 gramm sonka
  • meleg víz annyi,hogy formálható cipó legyen kb 1 pohár
  • ruccola ízlés szerint
  • ízlés szerint só
Elkészítése:
Az élesztőt, cukrot és a meleg tejet összekeverem kelesztem 5 percet, majd hozzáadom a lisztet, tojást, sót, étolajat, meleg vizet. Jól összegyúrom és kb 30 percet kelesztem. Kinyújtom tepsibe teszem. Rákenem a paradicsomszószt, rászórom a reszelt sonkát, amit sajtreszelőn reszelek le, általában ezért veszek tömbbe sonkát, így könnyen reszelhető. Rárakom a lilahagymát és a paradicsomszeleteket. Megszórom a tetejét sajttal, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 percet sütöm. Amikor már majdnem készen van, akkor rakom rá a ruccolát és még egy picit sütöm vele. Ez az adag 2 nagy tepsire elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése