2013. április 22., hétfő

Sonkás olivabogyós pizza


Az alap pizza tészta szinte mindig ugyanaz, de különböző feltételekkel. Nagyon sok variáció van, mi imádjuk a pizzát :)
Hozzávalók:
  • 25 g élesztő
  • fél kg finomliszt
  • 1 pohár meleg tej
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 pohár meleg víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 100 g mozarella golyó
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint olivabogyó
  • ízlés szerint madársaláta
  • ízlés szerint paradicsomszósz
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a meleg tejjel összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót és végén a meleg vizet, kb. 1 pohárnyit, de lehet látni, ahogy gyúrom össze, hogy mennyit vesz fel, ne legyen ragacsos, könnyen cipóvá formálható legyen. Majd a végén hozzáadom az étolajat és kelesztőtálba kb. negyedórát kelesztem. Kinyújtom egy nagy tepsi nagyságúra és megkenem a paradicsomszósszal, ez bármilyen lehet üveges, dobozos, ízesített, natúr. A sonkát lereszelem sajtreszelőn és rászórom. Megszórom madársalátával és a reszelt trappista sajttal. Végül a tetejére rárakom a mozzarella golyókat és az olivabogyókat. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10-15 percet sütöm, amikor már a szélén látom, hogy megpirult kész. Nem szabad sokáig sütni ki ne száradjon. Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése