- 1 kg foszlós kalács
- 1 liter tej
- 15 dkg Rama margarin
- 4 tojás
- 3-4 alma
- sárgabaracklekvár
- szilvalekvár
- fahéj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- dió
Elkészítése:
Először a tepsit kivajazom. Majd kisebb kockákra vágom a kalácsot és belerakom. A tejet közben felforralom, belerakom a következő alapanyagokat, miután felforrt: 15 dkg Rama margarin, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor. Habverővel jól elkeverem majd ráöntöm a kalácsra. Ezután megkenem a kalácsot sárgabaracklekvárral és szilvalekvárral is és vegyesen került így rá a két lekvár. Dióval megszórtam, ezt is ízlés szerint ki hogyan szereti, én nem sajnáltam rá. Lehet porcukorral keverni, ha édesebben szereti valaki, de nekem alapból elég édes volt a lekvár, így már nem cukroztam. Az almákat meghámoztam és vékony szeletekre vágtam. A lekvár tetejére rápakoltam sorba rétegesen az almaszeleteket. Az almatetejét fahéjjal megszórtam. A 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem és beleraktam 2 nagy kanállal a sárgabaracklekvárból és a tetejére kentem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percet sütöttem. Kiadós és laktató. Jó magyaros levesek mellé ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése