Hozzávalók:
4 dl tej
csapott kávéskanál só
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál napraforgó olaj
70 dkg finomliszt
1 db tojás
4 dkg élesztő
Elkészítése: A kristálycukrot az élesztővel és a langyos tejjel a kelesztőtálba teszem és hagyom egy picit felfutni, majd a többi hozzávalót is hozzárakom és kézi mixer dagasztólapátjával megdagasztom. Ezt követően hagyom a kelesztőtálba kb. kétszeresére keleszteni. Amikor megkelt kinyújtom és kockákra vágom. A közepét sárgabaracklekvárral kentem meg, feltekertem bukta formára és kivajazott tepsibe raktam. Tetejét tojássárgájával megkentem. 200 fokon, kb 25 perc alatt készre sül. Nagyon finom és könnyű tésztája van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése