2013. április 21., vasárnap

Lekváros bukta

Hozzávalók:
    4 dl tej
    csapott kávéskanál só
    3 evőkanál kristálycukor
    3 evőkanál napraforgó olaj
    70 dkg finomliszt
    1 db tojás
    4 dkg élesztő
 
Elkészítése: A kristálycukrot az élesztővel és a langyos tejjel a kelesztőtálba teszem és hagyom egy picit felfutni, majd a többi hozzávalót is hozzárakom és kézi mixer dagasztólapátjával megdagasztom. Ezt követően hagyom a kelesztőtálba kb. kétszeresére keleszteni. Amikor megkelt kinyújtom és kockákra vágom. A közepét sárgabaracklekvárral kentem meg, feltekertem bukta formára és kivajazott tepsibe raktam. Tetejét tojássárgájával megkentem. 200 fokon, kb 25 perc alatt készre sül. Nagyon finom és könnyű tésztája van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése