- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 2 db burgonya
- 2 dkg élesztő
- 2 kávéskanál cukor
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
Elkészítés: | ||||
Nálunk az egyik kedvenc a pogi. A burgonyás pogácsát én úgy készítem,
hogy mérleget elő sem veszek. Nagyon egyszerű és a kelesztési időt
leszámítva, gyors. A cukrot, langyos tejjel és az élesztővel
megkelesztem, a krumplit kockára vágva megfőzöm. Közben, a lisztet
ráöntöm az élesztőre és egy tojást is ráteszek. A krumpli mikor készre
főtt, villával pürésítem és hozzáadom. Ízlés szerint ajánlom a sózást,
de lehet 1 dkg-ot, vagy egy-két kis kanállal is hozzáadni. Az
alapanyagokhoz hozzáadom a zsírt és jöhet a gyúrás. Jól összegyúrom,
majd a kelesztőtálban, kb. fél órát kelesztem és mehet be az
előmelegített sütőbe. 200 fokon, kb. 10-15 perc a sütés, de ezt lehet
látni szemmel is, amikor szépen pirosodik a teteje, már kész.
Jó étvágyat hozzá! | ||||
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése