2016. április 17., vasárnap

Habos túrós pite


Annyira pille könnyű a túró benne és amikor harapod nem az a nehéz kemény túrót érzed a szádban,hanem mintha egy habos túrós álmot majszolnál :) Picit sajnálom,hogy fázis fotók nem készültek,de most villámgyorsan el kellett készülnöm vele.
Hozzávalók a tésztához
25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
12 dkg vaj
6 dkg nyírfacukor
2 tojássárga
1 dl tejföl
1 cs sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj

Elkészítése: Gyúrd jól össze a tésztát,ha ragad,akkor rakj hozzá mindig egy picit még a lisztből,ezt már nem mértem. Könnyű,lágy tészta legyen és vedd ketté,majd nyújtsd ki vékonyra. Nem lesz vastag a tésztája,lehet,hogy még szakadni is fog,ezért bánj vele óvatosan. Ezután vajaz ki egy kisebb tepsit és szórd meg pici liszttel,alulra jöhet az egyik kinyújtott tészta.
a túrókrémhez
25 dkg túró
10 dkg nyírfacukor
citromhéj
1 tojás
3 kanál tejföl
Keverd össze villával,a keverőtálban. Majd öntsd rá a tésztára. Utána jöhet a másik kinyújtott tészta a tetejére. Villával szurkáld meg,kend meg tejjel a tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon,kb. félórát süsd. 
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése