2014. október 16., csütörtök

Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel





Hozzávalók:

-60 dkg sertéscomb,
-1 üveg zöldborsó,
-1 üveg lecsó,
-4-5 fej vöröshagyma,
-kevés napraforgóolaj,
-ízlés szerint pirospaprika,
-ízlés szerint őrölt feketebors,
-1 kg tönkölyliszt,
-2 tojás,
-víz

Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd megszórom pirospaprikával és a kockára vágott sertéscombot rárakom. Sózom, borsozom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele. Amikor már puha a hús, hozzáadom az üveges lecsót és a zöldborsót, majd fedő alatt pár percig készre főzöm.
A nokedlit közben elkészítem: Lisztet a tojással, sóval és vízzel összekeverem, majd sós lobogó vízbe kiszaggatom. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése