2013. április 21., vasárnap

Csörögefánk kelt tésztából

Nálunk az egyik kedvenc a csörögefánk. Kelt tésztából készítettem el, nálunk ez bevált.

Hozzávalók:

2 dkg élesztő
1 kanál cukor
1 csipet só
fél kg liszt
1 tojás
1 bögre tej
étolaj a sütéshez
porcukor 


Az élesztőt a langyos tejben és a cukorral felfuttatom. Majd a többi hozzávalót is beleteszem, jól eldolgozom és kelesztőtálban kb. 30 percig kelesztem.
Kinyújtom kb. 3 mm vékonyra és derelye metszővel ujjnyi lapokra vágom. A lapok belsejét bevágom és a egymásra hajtom, mintha fonnék. Forró, bő olajban fedővel lefedve mindkét oldalát szép barnára sütöm.  Még melegen porcukorral meghintem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése