2015. július 26., vasárnap

Aszalt áfonyás túrótorta

Hozzávalók:
250 g babapiskóta
2 csomag piros tortazselé
10 dkg porcukor
4 evőkanál kristálycukor
1 doboz 175 g natúr joghurt
750 g krémes tehéntúró (3 dobozos)
1,5 dl tej
3 kiskanál zselatin
víz
1 csomag 100 g aszalt vörösáfonya

Elkészítése:

A babapiskótát félbe vágom,majd körbe rakom a tortaformába. Egy keverőtálba belerakom a túrót és hozzáadom a natúr joghurtot, 10 dkg porcukrot kimérem és hozzászórom,összekeverem. A zselatinból 3 kiskanállal egy kis tálba kiszedek és kevés langyos vízzel összekeverem, éppen annyival,hogy feloldja és csomómentes legyen,majd a 1,5 dl forró tejet ráöntöm,összekeverem és a túrómasszába belekeverem. Miután jól elkevertem a tortaformába öntöm. Rászórom a vörösáfonyát. A tetejére a zseléhez 2 csomagot kikeverek 4 evőkanál kristálycukorral és 4 dl vízzel. Ezután folyamatos keverés mellett felforralom, Leveszem a tűzhelyről picit még kevergetem, ici-picit hűlni,bl 1 percig és közepéről kezdve ráöntöm a tortára. Hűtőbe rakom 2 órát állni és utána szeletelhető. Egy krémesebb,könnyű nyári torta a meleg napokra :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése