2014. október 27., hétfő

Sütőtökpüré


Hozzávalók:
-2 db alma, - 1 db fél sütőtök /kb 1 kg/, - 1 szál sárgarépa, - Fűszerész mézes sütemény fűszerkeverék, - kb. 5 kiskanál cukor,de ízlés szerint,ha édesebbre szeretnéd kóstold meg és rakhatsz többet, - 1 pohár víz.
Elkészítése: Mosd meg, hámozd meg az almát,répát és a sütőtököt. majd a következő lépés,hogy vágd kisebb kockákra:  

Ezt követően rakd bele lábasba és cukrozd meg,majd szórd meg a fűszerkeverékkel:

Végül öntsd rá a vizet és kis fokozaton főzd puhára,időnként keverd meg,kóstold meg,ha nem elég édes,még cukrozhatod közben is:

Villával szúrj bele,ha puha,könnyen omlik szét,de nem kell sokáig főzni, kb. 15 percet,gyorsan megpuhul:
Végül jöhet a botmixer:

Majd amikor csomómentes,mehet az üvegbe:


2014. október 19., vasárnap

Kókuszgolyó

 Hozzávalók:

-500 g darált háztartási keksz
-10 dkg margarin,vagy vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
- magozott meggy
- meggylé
- kókuszreszelék
- mokkás kanál rumaroma

Elkészítése:

A háztartási kekszet ledaráltam, hozzáadtam a margarint, a kakaóport és a porcukrot és a rumaromát. Majd ezt követően  folyamatosan öntöttem hozzá a meggylevet és gyurmáztam addig, amíg könnyű formázható cipó lett. Nedves kézzel kb. egyforma darabokra szedtem, kilapítottam a tenyerembe és a közepére raktam egy-egy meggyet. Majd golyóbisokat formáztam és meghempergettem a kókuszreszelékbe.

2014. október 16., csütörtök

Sertéspörkölt kidney babbal,kukoricával



Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb,
1 üveg lecsü
1 konzerv kidney bab,
1 konzerv csemegekukorica,
ízlés szerint só,bors,
étolaj
3-4 fej vöröshagyma
1 kk pirospaprika

Elkészítése:

A vöröshagymát összeaprítom kevés étolajon üvegesre párolom, megszórom a pirospaprikával és a felkockázott sertéscombot rárakom, sózom,borsozom és fedő alatt puhára főzöm. Ha a leve elpárologna pici vízzel pótolom. Amikor már puha a husi,hozzáöntöm a lecsót,a babot és a kukoricát kb. 5 percet még főzöm együtt. Rizst főzök mellé Jó étvágyat hozzá!


Tönkölylisztes palacsintatészta


Hozzávalók:

500 g tönkölyliszt,
2 tojás,
1 csipet só,
étolaj,
2 pohár tej,
víz

Elkészítése: A tönkölyliszthez hozzáadom a tojásokat és a sót,majd az étolajból, majd 2 pohár tejet öntök hozzá és egy kanál étolajat, folyamatos kevergetés közben felöntöm annyi vízzel,hogy palacsinta sűrűségű legyen. Ezután kisütöm. 

Reszelt sajttal szórt rántott csirkemell rizibizivel


Hozzávalók:

- 30 dkg trappista sajt,
- 60 dkg csirkemell,
- 2 tojás,
- liszt,
- zsemlemorzsa
- étolaj
- 500 g rizs
- 1 üveg zöldborsó
- 1 kk ételízesítő
- ízlés szerint só

Elkészítése:

A csirkemelleket kisebb darabokra vágom, besózom és állni hagyom. A rizst kifőzöm sós vízben /1 bögre rizs, 2 bögre víz/ majd a végén hozzákeverem a borsót. A tojást felverem és a kk ételízesítőt adok hozzá, megforgatom a csirkemellet a lisztben,tojásban és végül a zsemlemorzsában,majd forró olajban kisütöm, tálaláskor reszelt sajttal megszórom. Jó étvágyat hozzá!

Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel





Hozzávalók:

-60 dkg sertéscomb,
-1 üveg zöldborsó,
-1 üveg lecsó,
-4-5 fej vöröshagyma,
-kevés napraforgóolaj,
-ízlés szerint pirospaprika,
-ízlés szerint őrölt feketebors,
-1 kg tönkölyliszt,
-2 tojás,
-víz

Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd megszórom pirospaprikával és a kockára vágott sertéscombot rárakom. Sózom, borsozom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele. Amikor már puha a hús, hozzáadom az üveges lecsót és a zöldborsót, majd fedő alatt pár percig készre főzöm.
A nokedlit közben elkészítem: Lisztet a tojással, sóval és vízzel összekeverem, majd sós lobogó vízbe kiszaggatom. Jó étvágyat hozzá!